Израел започна да поставя четвърта доза ваксина срещу COVID-19 на най-уязвимите социални групи

...
Израел започна да поставя четвърта доза ваксина срещу COVID-19 на най-уязвимите социални групи
Коментари Харесай

Израел поставя четвърта доза ваксина срещу COVID-19 на хората със слаб имунитет

Израел започна да поставя четвърта доза ваксина против COVID-19 на най-уязвимите обществени групи и стана една от първите страни, взели сходно решение в миг, когато се приготвя да посрещне нова вълна на инфекциите, провокирана от разновидността Омикрон на ковид а, съобщи Асошиейтед прес.

Еврейската страна, която организира невиждана по мащаби имунизационна акция през 2020 година, ще поставя четвърта доза на хора с отслабен имунитет, както и на по-възрастните жители и на чиновниците на домовете за обществени грижи.

Ваксинацията с четвърта доза стартира тази заран в израелския медицински център " Шеба " с ваксиниране на пациенти с присадени сърци и бели дробове.

Експертна комисия на здравното министерство предложи предходната седмица слагането на четвърта доза от имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " на медицинските служащи и на гражданите над 60-годишна възраст, както и на хората с отслабена имунна система, показва Ройтерс.

Израел сега минава през нова вълна на инфекциите, провокирана от по-заразния вид Омикрон. Вчера бяха регистрирани 4085 нови случая на COVID-19, което е рекорден дневен брой на новозаразените от края на септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР